р е к л а м а Купую кипрій тут: Всесвіт. Український іван-чай.. Крім того, що він в них смачний, вони пишуть гарні та цікаві тексти на своїй сторінці.
Дякую, глянув. Мусив, зараза, щоб лише подивитись, реєструватись в непотрібному мені фейсбуці. Інакше не пускало. Понтові коробочки, не вказано рік збору (в магазині) і нема фото листа. Та і ціна висока, певно через таку упаковку. Я брав тут Справжній український чай :: Іван Чай Сподіваюсь, що автор теми нас не покарає - все ж таки це тема про китайський чай
А я щойно спробував свіжого зеленого чайочку! Пригадуєте маленькі пробники, які прийшли в останній посилці. В одному зелений Тай Пін Хоу Куй (Ватажок мавп з Тай Піну). Впізнав його, так як пакетик був прозорий. Ще не відкривав. В другому був червоний чай. Його було дуже мало, всього 2,8 г. По кількості чаю зрозумів, що він не з дешевих, так як зазвичай китайці чаю не шкодують і кладуть в пробники від 7 г і більше. Швидше за все це Цзінь Цзюй Мей (Золоті Брови). Дуже смачний. Заварював в склянці, просто доливаючи гарячу воду. Густий, мякий, солодкий смак. На жаль, фото немає. Ну а в третьому пакеті був ось цей красень! Освіжаючий, солодкуватий, приємний. Зігрів перед сном. Після третьої піалки аж в жар кинуло. Для мене це теж незнайомець, швидше за все Чжу Є Цін (Свіжість Бамбукового Листа) або Емейшань Цюе Ше (Горобячі язички з гори Емей). Залишається лише здогадуватися, так як власного досвіду в зелених чаях замало, а надписи на пакетах стандартні, типу Chinese tea.
Придивляюся до такого чайного комбайну. Суттєво спрощує підготовку до чайної дегустації. Усуває метушню з біганням за чайниками на кухню, відмірюванням та переливанням води в термос і з термоса, миттям чайного посуду. Сиди собі і насолоджуйся чаєм!