
Сім’я північнокорейського диктатора, починаючи з його батька, полюбляє смачно поїсти і стало відомо, що саме.
Кім Чен Ин його дуже любить / колаж УНІАН, фото Reuters, ua.depositphotos.com
Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин спочатку не повинен був успадкувати владу від свого батька, Кім Чен Іра, і стати Верховним лідером Північної Кореї, пише The Takeout.
Деякий час здавалося, що диктатора може змінити його старший син, Кім Чен Нам, або другий за старшинством син – Кім Чен Чхоль. Однак Чен Нам зробив низку помилок (найвідоміша – коли його спіймали в Японії з підробленим паспортом під час спроби відвідати токійський Діснейленд), а Чен Чхоль, як повідомлялося, здавався Кім Чен Іру “занадто жіночним”.
Кім Чен Ин же найбільше нагадував батька – не тільки своєю жорстокістю, а й любов’ю до дорогого стейка. І це незважаючи на те, що народ Північної Кореї вже десятиліттями потерпає від голоду та нестачі продовольства.
Відео дня
Особистий кухар-сушист Кім Чен Іра Кенджі Фудзімото, який вірно передбачив, що Чен Ин успадкує владу, розповів кілька деталей про дорогі гастрономічні вподобання майбутнього лідера.
Він часто готував суші для Кім Чен Ина, поки готував обіди для його батька, і згадував бенкети з багатими і вишуканими стравами, як-от суп з акулячих плавців і, звісно, стейк із м’яса кобе – різновиду вагю з найтоншими прожилками жиру, які роблять його винятково ніжним і ароматним.
Через суворі стандарти, що пред’являються до цього м’яса, воно надзвичайно дороге – від 440 до 1100 доларів за кілограм (близько 18-45 тисяч гривень). Але для таких людей, як Кім Чен Ин, гроші (або турбота про власний народ) явно не мають значення.
Кобе – не єдина дорога їжа, яку любить це сімейство
Кім Чен Ин успадкував свої дорогі смаки від батька. Вони часто разом їли стейк із кобе. Кухар Кенджі Фудзімото розповідав, що і Кім Чен Ір, і Кім Чен Ин віддавали перевагу торо – жирній частині тунця з області живота, при поїданні суші.
Крім впливу батька, Кім Чен Ин відомий тим, що споживає безліч розкішних продуктів: ікру, фуа-гра, лобстерів, пармську шинку, дороге віскі, коньяк і шампанське. У нього також є і простіші уподобання – м’ясні піци і сир Емменталь.
Однак, як стверджують джерела, Кім іноді заходив занадто далеко – одного разу ходили чутки, що він їв стільки сиру, що почав уникати публічних появ.
Інші цікаві новини про дорогі страви з усього світу
Раніше УНІАН повідомляв, скільки коштує найдорожчий чізкейк у світі. Шеф-кухар Раффаеле Ронка з однойменного ресторану Ristorante Rafaele в Нью-Йорку встановив рекорд Гіннесса на найдорожчий чізкейк у світі ще 30 жовтня 2017 року. Рекорд досі залишається чинним.
Крім того, ми розповідали про 10 шалено дорогих і дивних делікатесів. У цьому списку є лосиний сир… який готують в єдиному місці – у Швеції.